Saksa kaitseväeinspektor heidab kaitseministrile ette liigset tegevusetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kaitseväeinspektor Hellmut Königshaus
Saksa kaitseväeinspektor Hellmut Königshaus Foto: ddp

Kaitseväeinspektor Hellmut Königshaus ei ole rahul kaitseministeeriumi tegevusega ning heidab ette, et pole lahendatud Bundeswehri hariduse- ja varustusprobleeme. Liberaaldemokraatide (FDP) liikme Königshausi sõnul vähendavad kärpeplaanid sõdurite kindlustunnet.

Alates maikuust ametis olnud Königshaus kirjutab oma raportis, et kaitseministeeriumi pingutused ei ole piisavad. Pärast seitsme sõduri hukkumisel Afganistanis aprillikuus toimus Saksamaal debatt Bundeswehri hariduse ja varustatuse kitsaskohtade üle. Kaitseminister Karl-Theodor zu Guttenberg ja liidukantsler Angela Merkel lubasid tookord teha kõikvõimaliku, et sõdurite turvalisust suurendada, vahendab Spiegel-Online.

Königshausi raportis on kirjas, et eriti suured probleemid seisnevad sõdurite väljaõppes, mis sisaldab nii alusharidust kui ka ettevalmistuskursuseid. Sõdurid kurdavad ise ka puuduliku relvaväljaõppe üle. Samuti seisab raportis, et liigsed kärped seavad ohtu sõdurite elud ja tuleviku.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles