Lukašenka: Venemaa võib Valgevenest ilma jääda

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka (vasakul) ja tema Vene kolleeg Dmitri Medvedev.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka (vasakul) ja tema Vene kolleeg Dmitri Medvedev. Foto: SCANPIX

Valgevene president Aleksandr Lukašenka hoiatas Venemaad võimalike negatiivsete tagajärgede eest ja seda poliitika tõttu, mida naaber on viljelenud seoses hiljutise gaasikonfliktiga Moskva ja Minski vahel.

«Ma ei arva, et Venemaal on see ametlikuks kursiks ja et riik seda järgima hakkab. Vastasel korral jääb Venemaa Valgevenest ilma, aga see on korvamatu kaotus, tõsise kaotus moraalses, materiaalses, sõjalis-poliitilises ja igasuguses muus aspektis – see on suur kaotus Venemaa jaoks,» rääkis riigipea intervjuus CNNile.

Lukašenka märkis hiljutistele lahkhelidele viidates, et kui Venemaa peaks edaspidi jätkama taolist poliitikat, siis muutub Valgevene «veidi keerulisemaks».

Valgevene liidri sõnul toob Venemaa juhitav poliitika kaasa väga halbu tagajärgi Vene Föderatsioonile endale.

Lukašenka sõnul on valgevenelased ja venelased praktiliselt üks rahvas, keda on raske lahutada. «Me pole kunagi olnud vaenlased, mitte ühelgi etapil ajaloos. Ja uskuge, meist ei saa mitte kunagi vaenlased. See, et meil on konflikte ja teravaid vaidlusi ning seda eriti majanduse vallas, on ilmselt loomulik,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles