Tirolis käib vilgas miljonijaht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljoniotsingud Austrias
Miljoniotsingud Austrias Foto: DPA

Austria linnas Tirolis käib elav kaevamine. Nimelt olevat üks pettur Ebbsi valda viis miljonit eurot maha matnud.

Muidu vaikset ja rahulikku 5000 elanikuga Ebbsi valda on haaranud miljonijaht, kuna endine finantsnõustaja Augustin G, kes 2002. aastal oma klientide kontodelt DAB pangast viis miljonit eurot varastas ning seetõttu kuni 2008. aastani vangis veetis, olevat oma varastatud miljonid maha matnud. Pärast mehe vabastamist jälgisid teda eradetektiivid, kelle sõnul mees ühel ööl Ebbsi metsas käis. Seetõttu arvataksegi, et kadunud rahapakid on just sinna peidetud, vahendab Welt-Online.

Schanzi rajoon on esmaspäevast saati täis inimesi, kes kõik suurt aaret leida soovivad. Kaevata tohib siiski vaid maaomanike loal. Politsei pole ala veel sulgenud ning mets on avatud kõigile jalutajatele ja ratturitele.

Ametnik Geisleri sõnul on piirkond 500 meetrit lai ja kilomeeter pikk, mistõttu aarde leidmine on sama juhuslik kui loteriivõit.

Detektiivid ei soovi täpset summat välja öelda, aga uurija Erich S. sõnul on tegu mitmete miljonitega, millest osa moodustab ka must raha. Kohtuotsuses seisab, et Augustin G. varastas umbes 2 miljonit eurot finantspettuse teel, millest 1,55 miljonit eurot ta ära peitis. Petis ise väidab, et temalt on raha ära võetud. Kust ülejäänud miljonid täpsemalt pärit on, ei oska ei pank ega prokuratuur öelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles