Kõrgõzstani rahvas valib parlamenti 10. oktoobril

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgõzstanis Ošis elav usbeki naine keedab oma kodumaja varemete juures süüa.
Kõrgõzstanis Ošis elav usbeki naine keedab oma kodumaja varemete juures süüa. Foto: SCANPIX

Kõrgõzstani vahevalitsus otsustas parlamendivalimiste kuupäeva mitte septembrisse nihutada ja nii leiavad need aset 10. oktoobril.

Vahevalitsuse pressibüroo teatel avalikustatakse otsus pärast seda, kui Roza Otunbajevast saab 3. juulil üleminekuperioodi president Kõrgõzstanis, vahendas Interfax.

Taoline otsus võeti vastu tänas pärast asepeaministri Omurbek Tekabajevi kohtumist juhtivate poliitiliste jõudude liidritega.

Vahevalitsuse liige Azimbek Beknazarovi sõnul on oktoober sobiv, kuna augustis-septembris on valijaskonnal muud mured, pidades silmas karjakasvatust ja põllumajandust. Noored otsivad samas tööd väljaspool vabariiki.

«Poliitilistele parteidele tuleb anda võimalus teha valimisteks ettevalmistusi. See on suur töö ja nõuab tohutult aega,» rääkis Beknazarov AKIpressi vahendusel.

«Kui me otsustame tuua valimiste tähtaja ettepoole, siis pole poliitilised parteid rahul ja süüdistavad vahevalitsust üksnes oma huvidele mõtlemises,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles