Fotod: kokkupõrked Slovjanskis jätkuvad

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Slovjanskis leidis esmaspäeval aset tulevahetus separatistide ja Ukraina vägede vahel ning kohalike elanike sõnul on viimastel päevadel toimunud pommitamise tagajärjel vähemalt kuus hoonet kahjustada saanud.

Slovjansk on muutunud Ida-Ukraina kokkupõrgete epitsentriks ning seal on viimastel nädalatel peaaegu iga päev aset leidnud kokkupõrked Kiievi vägede ja separatistide vahel, vahendas uudisteagentuur AP. Separatistid süüdistavad Ukraina vägesid pühapäeval aset leidnud Slovjanski kesklinna pommitamises, kuid Kiievi terroritõrjeoperatsiooni pressiesindaja väidab, et selle taga olid hoopis venemeelsed.

Kohaliku miilitsa sõnul sai pühapäevases pommitamises kesklinn kõige rohkem kannatada. «Vigastatuid oli palju ning kahjustada said mitmed hooned, mis pole varem pihta saanud,» rääkis korrakaitsja.

Separatistide sõnul sai surma ka neli tsiviilisikut.

«Nad lõpetavad tulistamise alles siis, kui me oleme siit planeedilt minema pühitud, kui siin pole enam midagi järel,» sõnas Slovjanski elanik Svetlana. «Alles siis on sõda läbi.»

Moskva hinnangul on Ukrainast Venemaale vägivalla eest põgenenud umbes 4000 inimest.

Ukraina valitsusametnike sõnul on jätkuv konflikt vähemalt 200 inimelu nõudnud. Hukkunutest suurem osa on olnud tsiviilisikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles