Süüria alustas Assadi amnestia järel vangide vabastamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Bashar al-Assadi pilt tema toetaja käes Damaskuses pärast järjekordset presidendiks saamist.
President Bashar al-Assadi pilt tema toetaja käes Damaskuses pärast järjekordset presidendiks saamist. Foto: SCANPIX

Süüria võimud alustasid teisipäeval vangide vabastamist president Bashar al-Assadi välja kuulutatud amnestia alusel, mis on ulatuslikem alates Assadi klanni võimuletulekust ligi 50 aastat tagasi.

Assad kuulutas amnestia välja nädal pärast oma vastuolulist tagasivalimist, püüdes näiliselt lepitada sõjast lõhestatud riiki. Assad vannutatakse järjekordselt presidendiks 17. juulil.

«See on kõige olulisem amnestia alates Hafez al-Assadi (praeguse presidendi isa) võimuletulekust 45 aastat tagasi,» ütles inimõiguste advokaat ja aktivist Anwar al-Bunni, kelle sõnul amnestia peaks laienema kümnetele tuhandetele pärast 2012. aasta juuli terrorismivastase seaduse vastuvõtmist trellide taha pandud inimestele.

Seekordne amnestia on pretsedenditu, kuna laieneb esmakordselt kõigile, keda süüdistatakse terrorismivastase seaduse alusel. Samuti pakutakse esmakordselt armu opositsiooni poolel võitlevatele mässulistele.

Täielikult saavad armu ka desertöörid, kui nad annavad end kolme kuu jooksul pärast amnestia väljakuulutamist võimude kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles