Tuhanded Lõuna-Korea politseinikud otsivad uppunud parvlaeva omanikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaeval lähedasi kaotanud nõuavad riigilt õigluse jalule seadmist.
Parvlaeval lähedasi kaotanud nõuavad riigilt õigluse jalule seadmist. Foto: SCANPIX

Tuhanded Lõuna-Korea politseinikud otsisid eile läbi üht kirikut, et leida aprillis toimunud traagilise praamiõnnetuse tõttu tagaotsitav miljardärist laevaomanik.
 

Miljardär Yoo Byung-eunile kuulub firma, mille alluvuses tegutses ka vähemalt 292 inimest märga hauda viinud parvlaev Sewol.

Anseongi linnas asuvas miljonärile kuuluvas kirikus, kus mees on ka prominentne religioosne liider, osalesid reidil kokku ligi 6000 politseinikku. Sajad kiriku liikmed ehitasid kompleksi ette barrikaadid, ent ei püüdnud siiski politseinikke muul moel takistada.

Reidi tulemusel arreteeriti kolm inimest, keda süüdistatakse miljardäri põgenemisele kaasa aitamises. Yoo järgijad korraldasid aga istumisprotesti, kinnitades, et kirikul ei ole uuritavate kuritegudega mingeid seoseid.

President Park Geun-Hye pöördus sel nädalal politsei ja prokuratuuri poole ning ärgitas neid alustama üleriigilisi Yoo otsinguid. Võimud on tema tabamise eest välja pannud 500 000 dollari suuruse vaevatasu.

Miljardari tahetakse viia kohtu ette seoses maksupettuste ja ebaseadusliku vara omastamisega.
15 laeva meeskonnaliiget astus eile kohtu ette. Kapten Joon-seoki ja veel kolme meeskonnaliiget süüdistatakse tahtliku hooletuse tõttu põhjustatud surmades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles