Kampaaniajuht: Stubbi toetavad enam kui pooled piirkondlikud juhid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu kaubandusvolinik Karel De Gucht koos Soome väliskaubanduse ja Euroopa asjade ministri Alexander Stubbiga (paremal).
Euroopa Liidu kaubandusvolinik Karel De Gucht koos Soome väliskaubanduse ja Euroopa asjade ministri Alexander Stubbiga (paremal). Foto: SCANPIX

Koonderakonna (Kokoomus) juhiks pürgiva Alexander Stubbi valimiskampaaniat juhtiva Outi Mäkelä kinnitusel toetab Stubbi kandidatuuri seitse piirkondlikku juhti 13st ehk enam kui pooled.

See aga ei tähenda, et Kokoomuse piirkondlikud esindajad hääletavad sarnaselt allüksuse juhiga, vahendas Helsingin Sanomate võrguväljaanne.

Mäkelä on Uusimaa piirkonna juht ja tema toetab loomulikult Stubbi. Samas oletatakse, et kongressil seda piirkonda esindavate koonderakondlaste seas on ka Jan Vapaavuori ja Paula Risikko poolehoidjaid.

Viimaste andmete järgi on teada, et Stubbi toetavad ka Häme, Satakunta, Kesk-Soome, Pirkanmaa, Kainu ja Lapi piirkondlikud juhid.

Koonderakonna kongress leiab aset 13.-15. juunil Lahtis. Erakonna uus esimees ja tõenäoliselt ka Soome järgmine peaminister selgub 14. juunil toimuval hääletusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles