Soome siseminister: kaitsepolitsei ohuhinnangut tuleb võtta tõsiselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei.
Soome politsei. Foto: SCANPIX

Soome siseminister Päivi Räsänen ütles täna, et kaitsepolitsei (SuPo) värskesse terrorismiohu hinnangusse tuleb suhtuda tõsiselt, aga hirmu tunda pole vaja.

Äärmusislamistidest lähtuv terrorioht on tõusnud ka Soomes, hoiatas SuPo täna avaldatud ohuhinnangus. Samas lisati, et ühegi Soomet puudutavat rünnakuplaani kohta andmeid ei ole.

Soome ei ole terrorirühmituste rünnakuplaanides kõrgel kohal, arvab SuPo. Näiteks terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud oht Soomele või soomlastele on madal.

SuPo hinnangul suurendab terroriohtu see, et Soomes õpib senisest rohkem isikuid, kellel on sidemeid terrorirühmitustega. Soome naaseb ka üha rohkem inimesi, kes on osalenud välisriikide, eriti Süüria relvakonfliktides.

Räsäneni sõnul on tähtis suurendada teadlikkust nähtustest, mille põhjal on perekondadel võimalik avastada konfliktipiirkonda suundumise plaane ja püüda selle teostamist takistada. Konfliktipiirkonnast naasjatele oleks vaja toetust Soome ühiskonda taaslõimimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles