Liidupäeva president lõbustas eilsetel valimistel saksa valijamehi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõnepuldis olev Norbert Lammert oli eile toimunud valimistel hoos
Kõnepuldis olev Norbert Lammert oli eile toimunud valimistel hoos Foto: SCANPIX

Liidukantsler Angela Merkelit šokeerinud valimistel oli aga üks erakordne võitja: humoorikas parlamendi president Norbert Lammert, kes oma naljadega rahva silmis positiivse kuvandi välja teenis.

Televaatajad, kes eilseid presidendivalimisi otse jälgisid, leidsid enda jaoks uue üllatava imetlusobjekti. Liidupäeva president Norbert Lammert Kristlik-Demokraatlikust Liidust (CDU) meenutas kõigepealt enesekriitiliselt eelmisel aastal toimunud presidendivalimisi, kui tulemused kõigile juba enne avalikustamist teada olid, kirjutab Spiegel-Online.

Pärast esimest valimisvooru soovitas Lammert aga häälte ülelugemise ajaks väljasõidu Wannseele teha ning pärast teist vooru avas Lammert puhveti. «Loodetavasti ei maga te kulinaarsete vajaduste rahuldamise ajal oma hääletamist maha,» hoiatas Liidupäeva president.

Lammerti viimased sõnad olid: «Sellega kuulutan ma valimised lõppenuks. Te võite kõigile öelda, et ka teie olite siin osalised.»

Oma kummalise etteastega kogus Lammert Internetis igatahes plusspunkte ning positiivseid kommentaare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles