Donetski mässuliste juhi auto plahvatuses hukkus kolm inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Donetski oblastivalitsuse hoone ees eile õhtul juhtunud plahvatus nõudis viimastel andmetel kolm elu, teatas oblastivalitsuse pressiteenistus.

«Reedel kella 8.30 seisuga on nii, et administratsiooni hoone ees neljapäeva õhtul juhtunud autoplahvatuses sai vigastada seitse inimest, kolm suri saadud vigastuste tõttu haiglas,» vahendas teadet nbnews.com.ua.

Ukraina rahutus idaosas Donetskis lasti neljapäeva õhtul õhku mässuliste juhi Deniss Pušilini auto, hukkus vähemalt kaks ja sai vigastada veel kaks inimest, teatas isehakanud Donetski rahvavabariik sotsiaalvõrgustikus Twitter täna varahommikul.

Niinimetatud rahvavabariigi ülemnõukogu esimeest Pušilinit ennast plahvatuse hetkel sõidukis polnud, rääkis mässuliste pressiesindaja Klavdija Kulbatskaja.

Plahvatus toimus Donetski südalinnas oblastivalitsuse hoone ees, kus asub mässuliste peakorter.

Uudisteagentuuride AFP ja AP korrespondendid kinnitasid Donetskis kõlanud plahvatusi. Varem teatasid mässulised kolmest haavatud turvamehest ja veel ühest vigastatust.

Laupäeval lasti Donetski kesklinnas maha Pušilini abi.

Venemeelsed võitlejad on aprillist saadik hõivanud kümmekonnas linnas, sealhulgas Donetskis, avalikke hooneid ning kuulutanud Donetski ja Luganski oblastis välja rahvavabariigi. Ukraina relvajõud on käivitanud eripalgelise taustaga mässuliste tõrjumiseks vastuoperatsiooni. Ukraina läänemeelne valitsus süüdistab Venemaad mässu õhutamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles