Barroso kutsus Venemaad aitama desarmeerida Ukraina separatiste

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso
Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso kutsus taas Venemaad aitama kaasa Ida-Ukraina relvarühmituste desarmeerimisele ning Vene parlamendi ülemkoda ehk föderatsiooninõukogu tühistama presidendile antud volitust kasutada naaberriigis sõjalist jõudu.

«Helistasin täna Ukraina presidendile Petro Porošenkole, et arutada olukorda Ukrainas. Ma tervitasin tema rahualgatust ning otsekõnelusi Venemaaga. Asjaolu, et Porošenko ja Vene president Vladimir Putin omavahel läbi räägivad, on samm edasi,» ütles Barroso neljapäeval Thbilisis pressikonverentsil.

«Usume, et ebaseadusliku relvarühmitused peavad relvad maha panema ning Venemaa peab tühistama volituse jõu kasutamiseks Ukrainas .... Seega kutsun veel kord Venemaad konstruktiivselt Ukrainaga suhtlema ning astuma konkreetseid samme olukorra de-eskaleerimiseks,» ütles Barroso.

Barroso väljendas valmisolekut arutada Venemaaga Euroopa Liidu assotsiatsioonilepete allkirjastamist Gruusia ja Moldovaga, kui Moskval on sellega seoses muresid.

«Loomulikult peame austama nende lepete sisu, milles valitsused on juba kokku leppinud. Ent kui on tehnilisi küsimusi, millele Vene pool soovib selgitust, oleme valmis seda arutama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles