OSCE: keegi pole vaatlejate röövimise eest vastutust võtnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ukrainas separatistide veebilehel 2014. aasta mai lõpus avaldatud pilt, millel on pantvangi võetud OSCE vaatlejad. Tõnis Asson on vasakult teine.
Ida-Ukrainas separatistide veebilehel 2014. aasta mai lõpus avaldatud pilt, millel on pantvangi võetud OSCE vaatlejad. Tõnis Asson on vasakult teine. Foto: Golos Sevastopolja

Ükski Ukraina venemeelsete separatistide rühm ei ole võtnud vastutust Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejate röövimise eest Donetski ja Luganski oblastis, ütles OSCE esindaja reedel.

«Ma tahaksin märkida, et ükski isik ega rühm ei ole toimunu eest vastutust võtnud,» ütles OSCE Ukraina erimissiooni kõneisik Michael Bociurkiw Kiievis ajakirjanikele.

Missioon kutsub kõiki, kes vaatlejaid kinni hoiavad ja kõik kohalikke elanikke, kes neist midagi teavad, OSCE-ga ühendust võtma.

«Olukord ei ole muutunud. Me ei ole suutnud nende kahe rühmaga ikka veel otsekontakti luua,» tunnistas ta, kinnitades, et vaatlejate vabastamiseks tehakse tööd «erinevaid kanaleid» kasutades.

Arvatavate separatistide käes on pantvangis kaks Ukraina idaosa olukorda jälginud OSCE rühma. Esimene, kuhu kuulusid Eesti, Taani, Türgi ja Šveitsi kodanik, jäi kadunuks 26. mail Donetskis. Teise, samuti neljaliikmelisega saadi viimati ühendust 29. mail, mil nad olid Luganski oblastis Severodonetski lähedal kontrollpunktis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles