Leedu välisminister arutas Ukraina kolleegiga kujunenud olukorda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu välisminister Linas Linkevičius.
Leedu välisminister Linas Linkevičius. Foto: SCANPIX

Positiivsete arengute puudumine Ukrainas peaks viima karmimate sanktsioonideni Venemaa vastu, leidsid reedel telefonivestluses Leedu välisminister Linas Linkevičius ja Ukraina välisminister Andri Deštšõtsa.

Välisministrid arutasid olukorda Ukrainas ja pingutusi lahendada konflikt dialoogi teel, edastas Leedu välisministeerium.

Linkevičiust informeeriti, et osaliselt kontrollivad endiselt Venemaa ja Ukraina piiri hästirelvastatud jõugud ning Donetskis ja Luganskis tegutsevad isikute rühmad, kes on varustatud tanki- ja õhutõrjerelvadega. Rünnatakse pidevalt Ukraina vägesid, tulistatakse lennukeid, valitsushooneid ja elurajoone. Endiselt pole midagi teada Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) röövitud vaatlejate kohta.

«See kõik hävitab igasuguse katse milleski kokku leppida. Venemaa avaldused, et konflikt on vaid Ukraina siseasi, muudab olukorra veelgi keerulisemaks,» leidis Leedu välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles