Sarkozy’ pooldajate arv on drastiliselt vähenenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahva poolehoiu kaotanud Nicolas Sarkozy
Rahva poolehoiu kaotanud Nicolas Sarkozy Foto: SCANPIX

Prantsuse president Nicolas Sarkozy’ reitingud on langenud läbi aegade madalaimale tasemele. Põhjuseks peetakse skandaale ministrite ümber, rahulolematust pensionireformiga ja isegi ebaõnnestunud jalgpallimängu MMl.

Ajakirja Le Figaro poolt läbiviidud uurimus näitas, et Sarkozy pooldajate arv on langenud 26 protsendini ning 71 protsenti vastanutest ei usalda enam oma presidenti, vahendab Reuters.

See on üks madalamaid tulemusi, mida mõni president Prantsusmaal lähiajal üldse kogunud on. Sarkozy’ pooldajate arv on alates oktoobrist olnud langusteel, kuna rahvas ei ole rahul majanduslanguse ning kasvava töötusega. Aga viimaste kuude jooksul on presidendiga rahulolematute arv mitmete suurte tagasilöökide tõttu kasvanud veelgi.

Töötus kasvab endiselt, hoolimata presidendi jõupingutustest ning lubadustest, samuti ei taha rahvas midagi kuulda pensioniea tõstmisest. Seetõttu ongi kõige rohkem Sarkozy’s pettunuid 65-aastaste ja vanemate seas, kes varem olid mehe suurimad toetajad.

Peale poliitilise ja majandusliku tegevuse kritiseeritakse presidenti ka tema tegutsemises pärast jalgpalli MMi. Kui nördinud Prantsuse jalgpallitiim koju naasis, tühistas Sarkozy oma kohtumised MTÜdega ning rääkis selle asemel hoopis tiimi veterani Thierry Henry’ga.

Rahva sõnul peitus Sarkozy jalgpalli fiasko taha, et ei peaks tegelema pensionireformi vastastega.

Väikese poolehoiu tõttu möödus Sarkozy nüüd oma eelkäija Jacques Chirac’i madalaimast tulemusest, 27 protsendist. Kõige vähem pooldajaid oli aga Prantsuse presidendil Francois Mitterrandil, keda soosis vaid 22 protsenti prantslastest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles