Ajakirjanik: Janukovõtš otsib varjupaika Valgevenest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Janukovõtš
Viktor Janukovõtš Foto: SCANPIX

Ukraina endine riigipea Viktor Janukovõtš ei usalda enam Vene presidenti Vladimir Putinit ja otsib võimalusi leida omale uus varjupaik Valgevenes.

«Tundub, et Viktor Janukovõtš ei usalda enam Vladimir Putinit. Kinnitamata andmetel otsib Janukovõtši perekond varjupaika Valgevenest,» kirjutas ajakirjanik Mustafa Nayyem.

Nayyemi andmetel pidas Viktor Janukovõtš juunior telefoni teel vastavaid konsultatsioone president Aleksandr Lukašenkaga.

«Janukovõtš noorem kardab, et tema isast võib saada Kiievi ja Moskva vahelise poliitilise dialoogi ohver. Eksisteerib tõenäosus, et mitmepoolsete läbirääkimiste tulemusel antakse Janukovõtš Ukraina võimudele välja. Lukašenka andis mõista, et tema arvates peaks endine president naasma Ukrainasse, kui Viktor Janukovõtš soovib sõita aga Valgevenesse, siis ta (Lukašenka, PM) on valmis seadma sisse pelgupaiga talle ja tema perele. Väga huvitav on aga see, et Janukovõtš noorema sõnul võib tema isa positiivse stsenaariumi korral hakata juhtima uut riiklikku moodustist – Novorossijat, kuhu peaks kuuluma Donetski ja Luganski oblastid.»

«Rõhutan taas, et see teave pärineb ühelt allikalt, kuid ma usaldan teda piisavalt, et neid andmeid avalikustada,» selgitas ajakirjanik Nayyem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles