McCaini kaastöötajad viidi siberi katku kartuses karantiini

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neli USA vabariiklaste presidendikandidaadi John McCaini kampaania korraldajat said kahtlase sisuga ähvarduskirja ja viidi karantiini.


Esimene kiri saadeti Denveris asuvasse vabariiklaste peakontorisse ja teine McCaini büroosse Manchesteris, vahendas CNN News.

Deverisse saadetud ähvarduskiri sisaldas ka valget pulbrit ja tekitas töötajates võimaliku siberi katku ehk antraksi hirmu. Politsei teatel pulber endast ohtu ei kujutanud, sest laboris segus, et tegemist oli proteiiniga.

Kõik neli karantiini viidud inimest lubati koju.

2001. aastal suri kirja teel saadetud antraksispooride sissehingamise tagajärjel viis inimest. Ulatuslikum biorünnak USA ajaloos põhjustas kogu riigis paanika ja antraksispooridega kokku puutunud inimestest haigestus veel ligi 20 inimest.

Hiljuti tegi rünnaku korraldamise peamine kahtlusalune USA armee meditsiiniliste uuringute instituudi laboris töötanud teadlane Bruce E. Ivins haiglas enesetapu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles