17 raamatupoodi, mida peab külastama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatupood
Raamatupood Foto: SCANPIX

17 raamatupoodi, mis muudavad Su elu ja mida lihtsalt peab külastama. BuzzFeed tegi oma valiku ja pani need ritta:

1. City Lights Bookstore (San Francisco)
Poele pani aluse luuletaja Lawrence Ferlinghetti ja nii on loogiline, et kogu teine korrus on pühendatud luulele.

2. Word on the Water (London, Suurbritannia)
See pood asub pargasel. Sa võid hüpata pardale, sirvida valikut ja sõbruneda omaniku kassiga või jääda maale, kuulata luuletuste lugemist ja elavat muusikat, mida kantakse ette pargase katusel.

3. Boekhandel Dominicanen (Maastricht, Holland)
Ainult selles poes saab teada, et mis tunne tekib, kui lehitseda raamatuid 700 aastat vanas kirikus. See on segu gooti arhitektuurist ja moodsast mööblist.

4. The Livraria Cultura (São Paulo, Brasiilia)
See pole mitte Brasiilia suurim raamatupood, vaid ka omamoodi mänguväljak lastele. Seal on suur draakoni kuju, millega saab mängida. On ka lõõgastumise kohad ja neli raamatutega täidetud korrust.

5. Libreria Acqua Alta (Veneetsia, Itaalia)
See kauplus on üks meeldejäävamaid ja kummalisemaid paiku Veneetsias. Pood ise on väike ja see on täis raamatuid, mida leiab näiteks gondlitelt või väikestelt paatidelt.

6. Librería El Ateneo (Buenos Aires, Argentina)
Raamatupoeks muudetud endine teater on täis igasuguseid jalustrabavaid arhitektuurilisi detaile, nagu näiteks laes olevad Itaalia freskod, paksudest punastest kardinatest eesriie, rikkalikult kaunistatud skulptuurid. Lisaks saab elavas esituses nautida klaverimuusikat.

7. Cook & Book (Brüssel, Belgia)
See on osaliselt raamatupood, osaliselt kohvik ja külastamist väärt paik. Kauplus on jagatud üheksaks ruumiks ja iga ruum sisaldab endas erinevat osakonda. Parim on aga see, et iga ruum on erineva sisekujundusega.

8. Brattle Book Shop (Boston, USA)
See loodi aastal 1825 ja on tegelikkuses riigi suurim raamatuantikvariaat.

9. Livraria Lello (Porto, Portugal)
Tegemist on Portugali ühe vanima raamatupoega ja väärt paik külastamiseks. Maja puidust sisustus on rikkalik, teisele korrusele viib kaardus trepp.

10. Librairie Ptyx (Brüssel)
Juba enne, kui astud uksest sisse, pole keeruline märgata, et Librairie Ptyx on mälestusmärgiks kuntsile. Raamatud on hoolikalt paigutatud, seintel on austusavaldused kuulsatele kirjanikele.

11. The Last Bookstore (Los Angeles)
Kui sisened sellesse poodi, siis jääb mulje, et oled sattunud hoopis teise maailma. Siin on segu uutest ja kasutatud raamatutest ning üleval on osakond, kus raamatu hinnaks on vaid üks dollar.

12. Cafebrería El Péndulo (Mexico City)
Kõikjal, kus nad lubavad süüa, juua ja lugeda, on fantastiline. Ka võib seal istuda õues. Piisavalt loomulikku valgust ja taimi ei tekita üldse raamatupoe tunnet.

13. Atlantis Books (Santorini, Kreeka)
See kauplus sarnaneb koopaga, mille seintele on kirjutatud sõnumeid ja tehtud märkmeid. Seal korraldatakse näiteks filmifestivale ja autogrammitunde.

14. Powell’s Books (Portland, Oregoni osariik USAs)
See koht on tohutult suur. Tegemist on kunagise automüügisalongiga.

15. Librairie Avant-Garde (Nanjing, Hiina)

Kas märkad kollast joont maas raamaturidade vahel? See on sellepärast nii, et tegemist on endise garaažiga, mis muudeti raamatupoeks. Päris kena, aga sa pead leidma mujalt parkimiskoha.’

16. Dickson Street Bookshop (Fayetteville, Arkansase osariik USAs)
See on spetsialiseerunud läbimüüdud ja haruldastele raamatutele.

17. Books Actually (Tiong Bahru, Singapur)
Pood on segu pentsikutest ja kaasaegsetest raamatutest. Kauplus on väike ja intiimne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles