Vedomosti: Jakunini töölepingut pikendatakse kolme aasta võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Raudteede president Vladimir Jakunin (paremal) Lasnamäe kiriku juures veebruaris 2011. Tema paremal käel seisab Tallinna linnapea Edgar Savisaar.
Venemaa Raudteede president Vladimir Jakunin (paremal) Lasnamäe kiriku juures veebruaris 2011. Tema paremal käel seisab Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Foto: Liis Treimann

Riigifirma Venemaa Raudteed (RŽD) president Vladimir Jakunin jätkab ettevõtte juhina veel kolm aastat, kirjutab Vedomosti.

Peaminister Dmitri Medvedev allkirjastab lähipäevil alla töölepingu pikendamise korraldusele, kinnitasid Vedomostile kolm allikat. See oleks tema nö neljas ametiaeg.

Medvedevi pressisekretär Natalja Timakova ja Jakunini pressiesindaja keeldusid kommentaare jagamast.

Mais rääkis Jakunin Interfaxile, et on valmis jätkama raudteefirma eesotsas juhul, kui riik ja valitsus peaks nii otsustama.

Jakuninist sai riigifirma president 14. juuni 2005. Enne seda töötas ta kaks aastat tollase RŽD presidendi Gennadi Fadejevi esimese abina.

Kevadel rääkis mitut ametnikku Vedomostile, et Jakunini töölepingut pikendatakse üksnes aasta võrra. Liikusid ka kuuldused selle kohta, et lepingut ei pikendata, sest Jakunin saab 30. juunil 66-aastaseks. Vastavalt seadustele on riigiametniku vanuse ülempiiriks 65 eluaastat.

President Vladimir Putin allkirjastas 2014. aasta alguses määruse, mille järgi pikenes riigiametniku vanuse ülempiir 65ni. Riigipea jätkas aga omale võimaluse pikendada seda vajadusel 70 aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles