Sakslased on uue presidendiga rahul, Merkeliga aga mitte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel ja Christian Wulff vahetult pärast valimisi
Angela Merkel ja Christian Wulff vahetult pärast valimisi Foto: SCANPIX

Viimase küsitluse andmetel pooldavad sakslased uut presidenti Christian Wulffi, aga nurisevad liidukantsler Angela Merkeli ja tema valitsuse üle.

Uus liidupresident Christian Wulff kogus meediaväljaande ARD küsitluses palju poolthääli. 58 protsenti on arvamusel, et lõpuks valiti õige kandidaat. Vaid 35 protsenti vastanutest leidis, et Joachim Gauck oleks parem president olnud. 79 protsenti pidas õigeks, et seekord noorem kandidaat ametisse valiti. Eile korraldatud küsitluses osales 799 valimisõigusega sakslast, vahendab Welt-Online.

68 protsenti vastanutest pidas häbiväärseks seda, et Wulff nii palju hääli oma partneritelt kaotas. 77 protsenti küsitlustest aga arvas, et Angela Merkel ei suuda enam valitsust juhtida. Peaaegu 2/3 vastanutest arvab, et koalitsioon ei jää enam kauaks püsima ning vaid 31 protsenti arvab, et valitsus jätkab võidukalt.

Christian Wulffi isikut peetakse aga üldiselt igati positiivseks. 72 protsenti on arvamusel, et temast saab hea president Saksamaale. Vaid 13 protsenti eitavad seda. 82 protsenti peab Wulffi sümpaatseks, 74 protsenti usaldusväärseks ja 66 protsenti rahvalähedaseks. Siiski ei arva rahvas, et uus president parteide vahelisest võitlusest kõrvale suudaks jääda, selle poolt on vaid 47 protsenti vastanutest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles