Austraalia preester pandi lasteahistamise eest vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Järjekordne häbiväärne lugu vaimulike seas: Austraalia Katoliku kiriku preestrile määrati 20aastane vanglakaristus süüdistatuna 25 lapse seksuaalse ahistamise eest peaaegu kahekümne aasta jooksul.

67-aastane preestriametit pidanud John Sidney Denham tunnistati süüdi mitmete alaealiste poiste ahistamises New South Wales’i koolides aastatel 1968-1986, vahendab BBC.

Denham vabandas ohvrite ja nende perekondade ees ning kutsus end väärtusetuks pedofiiliks. Mehele määrati vangistus 19 aastaks ja 10 kuuks, millest Denham peab reaalselt kandma vähemalt 13 aastat ja 10 kuud.

Eile toimunud kohtuistungil teatas Denham: «Kõik, mis ma võin öelda on see, et mul on väga kahju. Ma näen ennast tühipalja pedofiilina, kes kasutas oma jõudu ja olukorda, et noori inimesi kuritarvitada.»

Üks ohvri emadest kirjeldas juhtunut: «Ta oli kohutav mees, tõesti kohutav. Ta hävitas kogu meie perekonna. See on tülgastav.»

Austraalias tegutsev ohvrite ühendus «Broken Rites» on saanud alates 1993. aastast tuhandeid telefonikõnesid, kus kaevatakse taoliste juhtumite üle. Telefoniliini tõttu on üle 100 vaimuliku süüdi mõistetud.

2008. aastal toimunud visiidil Austraaliasse kohtus paavst Benedictus XVI vaimulik mõne ohvriga ning vabandas avalikult kõigi kannatute ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles