Küsitlused ennustavad pinevaid Poola presidendivalimisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola presidendikandidaadid
Poola presidendikandidaadid Foto: SCANPIX

Pühapäeval Poolas toimuvate presidendivalimiste teises voorus osalevad liberaalne Bronislaw Komorowski ja konservatiivne Jaroslaw Kaczynski on viimaste küsitluste kohaselt väga võrdsed.

Eile õhtul avaldatud ajalehe Rzeczpospolita küsitluse tulemus näitas, et mõlemad kandidaadid kogusid poolakatelt võrdse 45-protsendilise toetuse, vahendab Reuters.

Samas on erinevad küsitlused andnud üpris vastakaid tulemusi. Näiteks ennustab väljaanne Homo Homini, et Komorowski võidab 12 protsendiga. Ajalehes Gazeta Wyborczas ennustavad analüütikud, et Komorowski edestab oma vastast ilmselt väga napilt. Eile läbiviidud telefoniküsitluse andmetel on aga tõenäoline, et võidab hoopis Kaczynski.

Poolakad ise kritiseerivad erinevaid küsitlusi, kuna need annavad eksitavaid ennustusi ning kipuvad Kaczynskile antavat toetust alahindama.

Juunis toimunud esimeses valimisvoorus edestas Bronisław Komorowski Jarosław Kaczyńskit viie protsendiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles