Sõdurite avarii võib jätta Läti kaitsejõudude ülema ametita

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto. Õppus.
Illustratiivne foto. Õppus. Foto: SCANPIX

Läti kaitsejõudude ülem Juris Maklakovs on valmis astuma tagasi pärast seda, kui selguvad esmaspäeval Adažis sõduritega juhtunud ja traagiliselt lõppenud avarii uurimise tulemused.


«Me kanname vastutust toimunud õnnetuse eest,» ütles Läti kaitsejõudude ülem Juri Maklakovs viitab novonews raadiole Radio Baltkom antud intervjuule.

Kaitsejõudude juht ütles Letale, et ohvitserid peavad vastutama sõdurite eest, kes on armee põhiväärtus ja tegema kõik võimalikku, et kindlustada sõjaväelastele ohutud treeningtingimused.

Maklakovsi sõnul valgustab ta õnnetuse üksikasju alles pärast sisejuurdluse lõppu. Ta on teinud brigaadikindral Juris Vectiransile ülesandeks lõpetada uurimine 1. septembriks.

Esmaspäeval toimus Adaži polügooni lähistel raske autoavarii, kui Läti kaitseväele kuulunud veok sõitis kiirusel 80 km/h teelt välja vastu mändi ning kokkupõrke tagajärjel rullus mitu korda üle katuse.

Autos, kus tohtis reeglite kohaselt viibida 8 inimest, oli kümme sõitjat, kes kõik vajasid haiglaravi. Eile suri üks kannatanutest, reamees Martins Gailis suri, veel üks sõdur on raskeks seisundis haiglas, kuue seisund on stabiilne ning kaks kannatanut kirjutati välja.


Juri Maklakovist sai lõunanaabrite kaitseväe ülem kaks aastat tagasi, kui ta eelkäija Gaidis Andrejs Zeibots esitas Läti president Vaira Vike-Freibergale lahkumisavalduse, mille president ka rahuldas. Kaitseväe ülema tagasiastumise tingis õnnetus, kus õppustel sai surma kaks õhudessantväelast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles