Eesti ja Suurbritannia pole ühel nõul Barroso järglase osas

Peeter Raudsik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas ja Suurbritannia peaminister David Cameron.
Peaminister Taavi Rõivas ja Suurbritannia peaminister David Cameron. Foto: SCANPIX

Londonis viibiv peaminister Taavi Rõivas kohtus täna Suurbritannia peaministri David Cameroniga. Vestluse käigus arutati Ukraina olukorda ning paljusid teisi julgeoleku ja koostöö küsimusi. Eesti ja Suurbritannia seisukohad, aga  järgmise Euroopa Komisjoni presidendi osas ei kattu.

Rõivas tõdes Postimehele, et tema ja Cameroni arvamused erinevad oluliselt Euroopa Komisjoni järgmise presidendi osas, kelleks on saamas endine Luksemburgi peaminister Jean-Claude Juncer.

Cameron tunneb jätkuvalt muret presidendi valimise protsessi ebademokraatlikuse pärast, kus kõrgele Euroopa Liidu ametipostile saab tõusta inimene, kellele kodanikud pole andnud oma mandaati.

«David Cameronil oli põhi mure ikkagi sellega, mis puudutab seda protsessi. Kui tulevikus peaks võitma mingi erakond Euroopas valimised, kelle esinumber valitsusjuhtidele üldse ei sobi, siis me ei peaks teda automaatselt ära valima. Siin nii mõnigi Euroopa valitsusjuht jagab tema muret,» märkis Rõivas Postimehele.

Peaminister Rõivase sõnul toetab Eesti vaatamata brittide vastuseisule Junckeri kandidatuuri. Junckerit toetab tugevalt ka Saksamaa liidukantsler Angela Merkel.

Rõivase sõnul on vaatamata väikestele erimeelsustele oluline see, et Euroopa ees seisvate ülesannete osas on Eestil ja Suurbritannial ühesugune arusaam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles