Alaskast leitud lennukivrakist toodi ära 17 surnukeha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antropoloogid Alaskal Colony liustikul, kust leiti 1952. aastal kadunud jäänud lennuki rusud.
Antropoloogid Alaskal Colony liustikul, kust leiti 1952. aastal kadunud jäänud lennuki rusud. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikidest Alaska osariigist leitud lennukirusudest on toodud ära 17 inimese surnukehad, mis jäid kadunuks rohkem kui kuus kümnendit tagasi, teatasid kolmapäeval võimuesindajad.

USA sõjalennuk C-124A Globemaster kukkus 22. novembril 1952. aastal alla, kui oli teel Washingtoni osariigist McChordI õhujõudude baasist Alaskas asuvasse Elmendorfi õhujõudude baasi. Selle pardal oli 41 reisijat ja 11 meeskonnaliiget.

Kadunud on seega veel 35 ohvri jäänused ja neid otsitakse, kinnitas kaitseministeerium.

«Karmid ilmastikutingimused on töid lennukirusude juures tugevasti seganud,» tõdes ministeeriumi esindaja.

Alaska rahvuskaardiväe kopter leidis vraki ja oletatavad inimjäänused 10. juunil 2012 Colony liustikult, mis jääb Anchorage’ist ligi 64 kilomeetrit itta, vahendas AP. Edasise uurimise käigus tuvastati, et tegemist on 1952. aastal kaduma läinud lennukiga.

«Relvajõudude teadlased tegid DNA analüüsidega kindlaks 17 teenistuja isikud. Ülejäänud ohvrid vajavad veel õnnetuspaigalt äratoomist,» kirjutati ametlikus teadaandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles