HS: Soome valitsusläbirääkimised venivad uude nädalasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Stubb
Alexander Stubb Foto: Raigo Pajula

Soome minivalitsusläbirääkimised edenevad raskustega ja Helsingin Sanomate andmetel on võimalik, et lõplik lahendus tuleb alles pärast jaanipäeva.

Arutelude jätkumine pärastlõunal takerdus, lahendamata teemasid on palju.

Roheliste Liidu juht Ville Niinistö ja parlamendifraktsiooni esimees Outi Alanko-Kahiluoto rääkisid, et läbirääkimistega võib edasi minna pühapäeva õhtul või koguni järgmisel nädalal. «Tuleb võtta nii palju aega kui vaja. Olen harjunud pikkade läbirääkimistega,» kommenteeris Niinistö.

Roheliste arvates on valitsusläbirääkimisi juhtiva Alexander Stubbi usk kiiresse lõpplahendusse liiga positiivne ja viitab kogemuste nappusele keerulises olukorras. Nende sõnul tuleb pidada nõu nii kaua, kuni jõutakse hea tulemuseni.

Sotsiaaldemokraadid nõuavad nende liidri Antti Rinne sõnul õiglaseid lahendusi, vahendas YLE. See tähendab väikse ja keskmise sissetulekuga inimeste seisukorra kaitsmist ning sissetulekute erinevuste suurenemise peatamist, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles