Tšehhis puhkes skandaal väärarenguga laste eutanaasia teemadel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia meedikutele müüdav eutanaasiakomplekt, millega saab  aidata selleks soovi avaldanud patsiendil kodus surra.
Belgia meedikutele müüdav eutanaasiakomplekt, millega saab aidata selleks soovi avaldanud patsiendil kodus surra. Foto: EPA

Tšehhi ülikooli õppejõud ning valitsusnõunik Miroslav Mitloehner oli sunnitud oma ameti maha panema pärast ettepanekut rakendada eutanaasiat tõsise väärarenguga sündinud laste puhul.
 


Hiljuti meditsiiniajakirjas ilmunud artiklis kirjutas Mitloehner, et koletisena sündinud lapse elu pole mõtet pikendada. Õppejõu sõnul peaks olema arstidel õigus lõpetada tõsise väärarenguga laste elu ilma vanemate nõusolekuta.

Tšehhi puudega inimeste organisatsiooni eesistuja laitis Mitloehneri mõtted maha ning võrdles neid natside mõttelaadiga.

Mitloehner lasti pärast skandaali puhkemist lahti Hradec Králové ülikooli sotsiaalinstituudi juhataja kohalt ning heideti välja tööministeeriumi teadusnõukogust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles