Petraeus kutsus üles Afganistanis jõude ühendama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petraeus Kabulis.
Petraeus Kabulis. Foto: SCANPIX

USA kindral David Petraeus kutsus oma esimeses avalikus esinemises NATO jõudude komandörina Afganistanis üles Talibani alistamiseks ühiseid jõupingutusi tegema, vahendas uudisteagentuur AFP.

«See on pingutus, mille jaoks peame koos tegutsema ja leidma ühise eesmärgi. Tsivilistid ja sõjaväelased, afgaanid ja rahvusvahelised jõud - me oleme osa ühest meeskonnast ühe eesmärgiga,» ütles Petraeus USA saatkonnas Kabulis.

President Barack Obama poolt ametist vabastatud Stanley McChrystali asemele astunud Petraeus ütles, et üheksa aastat kestnud sõda Talibaniga läheb ilmselt veel raskemaks enne kui tõsiseid edusamme näha saab.

«See on raske missioon, siin pole midagi lihtsat. Kuid koos töötades suudame edu saavutada ja meie ühise eesmärgini jõuda,» ütles ta kõnes 1700-le Afganistani valitsusliikmele, diplomaadile ja abitöötajale.

Petraeus saabus riiki ajal, kui USA ja NATO sõdurid on kandnud aegade suurimaid kaotusi ning küsimused missiooni arukusest on taas üles kerkinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles