Egiptuse kohus mõistis 183 inimest surma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüdimõistetute lähedasid tabas lein ja ahastus.
Süüdimõistetute lähedasid tabas lein ja ahastus. Foto: SCANPIX

Egiptuse kohus kinnitas täna 183 islamisti surmaotsuse, surmamõistetute seas on ka Moslemivennaskonna juht Mohamed Badie.

Minya linnas tegutsev kohus mõistis esialgu surma 683 inimest, kuid muutis täna neli surmaotsust eluaegseks vangistuseks ja 496 kohtualust õigeks, teatas uudisteagentuurile AFP prokurör Rahim Abdel Malik.

President Mohamed Morsi kukutamisest saadik möödunud aasta juulis on peetud tema toetajate üle ohtralt kohtuprotsesse ning mõistetud surma sadu inimesi. Kohtuprotsessid on püüdnud ka inimõigusorganisatsioonide tähelepanu ning põhjustanud palju pahameelt.

183 surmamõistetu süüdistuste hulka kuulusid kahe politseiniku mõrvamine, ja veel viie korrakaitsja mõrvakatse möödunud aasta augustis, päeval, mil politsei tappis Kairo kokkupõrgetel sadu Morsi toetajaid.

Lisaks süüdistati neid vandalismis, riigi vara rikkumises, relvade kandmises ja ebaseaduslike organisatsioonidega liitumises, tetas Abdel Malik.

Advokaatide sõnul ei ole suuremat osa süüdimõistetutest veel kätte saadudki ja otsused tehti tagaselja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles