Kiiev: Ukraina armee ei kasutanud Dovžanski piiripunktis suurtükke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiripunkt, kus reedel toimus plahvatus, milles sai väidetavalt viga Vene tollitöötaja.
Piiripunkt, kus reedel toimus plahvatus, milles sai väidetavalt viga Vene tollitöötaja. Foto: SCANPIX

Ida-Ukraina terroritõrjeoperatsioonis osalevad Ukraina üksused ei kasutanud riigi idapiiri üle kontrolli taastamiseks suurtükke ega miinipildujaid, teatas täna Ukraina kaitseministeerium.

«Ukraina üksused liginesid 20. juunil terroritõrjeoperatsiooni käigus Dovžanski piiripunktile Ukraina-Vene piiril. Hiljuti piiripunkti hõivanud terroristid osutasid valitsusvägedele meeleheitlikku vastupanu,» märkis ministeerium avalduses. «Kokkupõrgete ajal plahvatas piiri lähedal miinipildujamiin. Vene poole teatel sai plahvatuses haavata Vene tollitöötaja.»

Ministeeriumi teatel kasutavad venemeelsed separatistid kokkupõrgetes valitsusvägedega ulatuslikult suurtükke ja miinipildujaid. «Antud juhtumi puhul kinnitab Ukraina kaitseministeerium, et Ukraina relvajõud ei kasutanud Vene Föderatsiooni piiri läheduse tõttu suurtükke ega miinipildujaid ega tee seda ka edasipidi,» märkis ministeeriumi pressiteenistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles