Hague: Moskval ei tohi olla kahtlust sanktsioonide karmistamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaal ei tohi olla mingit kahtlust sanktsioonide karmistamises, kui Moskva ei toeta Ukraina rahuplaani ega peata sekkumist riigi idaosas, ütles täna Briti välisminister William Hague.

Hague ütles Luxembourg´i Euroopa Liidu välisministrite kohtumisele saabudes, et ettevalmistused sanktsioonide kolmanda etapi osas on tehtud ning küsimust arutab neljapäeval algav EL-i ülemkogu.

EL-i välisministrid märkisid kohtumisel, et blokk soovib näha Venemaa positiivset ja ühemõttelist reaktsiooni Ukraina presidendi Petro Porošenko väga heale rahuplaanile.

«Reedeks on näha, kuidas Venemaa sellele reageerib,» ütles Hague, kelle sõnul edasise suhtes on otsustav Moskva positsioon. «Oleme valmis sanktsioone laiendama ning Moskvas ei maksa selles kellelgi kahelda,» lisas Briti peaminister.

«Pole kahtlust, et Ukraina jaoks on see nädal otsustav,» ütles Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier, kes sõidab esmaspäeva õhtul Kiievisse. «Rahuplaan ja relvarahu on vaprad ja otsustavad sammud. Loodame ja ootame nüüd, et Venemaa on koostööks valmis.»

EL on kehtestanud seni reisikeelu ja varade külmutamise umbes 60 Vene ja Ukraina kodaniku suhtes, kelle seas on ka president Vladimir Putini lähikondlasi, kuid paljud liikmesmaad suhtuvad majandussanktsioonide rakendamisse tõrksalt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles