Video: Monet' «Vesirooside» hind kerkis oksjonil üle 31 miljoni naela

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailmakuulsa prantsuse impressionisti Claude Monet’ (1840-1926) õlimaal sarjast «Nympheas» («Vesiroosid») müüdi Londonis Sotheby'si oksjonimajas maha 31 722 500 naela (ligi 39,7 miljonit eurot) eest.

Eksperdid oletasid, et 1906. aastal valminud maali hind jääb oksjonil 20-30 miljoni naela vahemikku, kuid lõpuks kujunes see veelgi kõrgemaks, vahendas Reuters.

Impressionistide ja moodsa kunsti oksjonil, mis toimus eile, oli pandud välja 46 taiest. Neist vaid neli jäid müümata.

Londonis vahetas eile omaniku veel kaks Monet’ õlimaali. Nende omanik oli Ameerika Ühendriikide rahvusliku jalgpalliliiga NFL klubi Buffalo Billsi omanik Ralph C. Wilson Jr, kes aga suri tänavu märtsis. Õlimaali «La Seine à Argenteuil» prognoositud hind oli 7-10 miljonit naela ja sellel lõplikuks hinnaks kujunes 8 538 500 naela. «Antibes, vue du plateau Notre Dame» müüdi maha 7 922 500 naela eest (prognoositud hind oli 6-8 miljonit naela).

See pole sugugi mitte esimene oksjon sel aastal, kus enampakkumisel on olnud Monet’ «Vesirooside» sarja kuuluv maal. New Yorgi oksjonimajas Christie’s kerkis mais ühe taolise õlimaali hind 27 miljoni dollarini ehk 19,9 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles