Karassin: kontaktid Ukraina kriisi lahendamiseks peavad jätkuma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asevälisminister Grigori Karassin.
Vene asevälisminister Grigori Karassin. Foto: SCANPIX

Moskva peab vajalikuks jätkata 23. juunil alanud kontakte Ukraina idaosa separatistide ja Kiievi vahel, et need viiksid konkreetsete tulemuste, vägivalla lõppemise ja dialoogi alustamiseni, ütles täna Vene asevälisminister Grigori Karassin.

«Juba üksnes Donetski ja Luganski oblasti esindajate kohtumine Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) esindaja Heidi Tagliavini, Ukraina endise presidendi Leonid Kutšma, Vene suursaadiku Kiievis Mihhail Zurabovi ja vabaühenduse Ukraina Valik juhi Viktor Medvedtšukiga on paljulubav algus,» ütles Karassin.

Aseministri sõnul on äärmiselt oluline, et protsess jätkuks ja viiks teatud tulemuseni - esmalt verevalamise lõpetamise ning reaalse dialoogi alustamiseni Kiievi ja Ida-Ukraina vahel.

Konsultatsioonide järgmine voor konflikti rahumeelseks lahendamiseks toimub niinimetatud Donetski rahvavabariigi asepeaministri Andri Purgini sõnul kõige varem 27. juunil ning see leiab tõenäoliselt aset Donetskis.

Ukraina ning Donetski ja Luganski isehakanud võimude kõnelused toimusid esmaspäeval Donetski oblastivalitsuse hoones. Kõnelustel osalesid Ukraina ekspresident Leonid Kutšma, OSCE esindaja Heidi Tagliavili, Venemaa suursaadik Kiievis Mihhail Zubarov, vabaühenduse Ukraina Valik juht Viktor Medvedtšuk ning Donetski ja Luganski separatistide juhid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles