Itaalia rannavalve päästis uppumisohust 350 põgenikku

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalias Lampedusa saare lähedal tabatud immigrandid.
Itaalias Lampedusa saare lähedal tabatud immigrandid. Foto: AFP / Scanpix

Itaalia rannavalve päästis täna Vahemere saare Lampedusa lähedal uppumisohtu sattunud ligi 350 põgenikku.

«Laevas oli 349 inimest, kaasa arvatud 42 naist, kellest üks oli rase,» ütles rannavalve esindaja AFP-le. Kõigest päev varem oli Lampedusa saarele saabunud laev, mille pardal oli 355 Eritreast pärit põgenikku.

«Nad olid merel puust laevaga, mida me märkasime umbes viie miili kaugusel rannikust,» ütles esindaja, kelle kinnitusel pidi rannavalve osa inimesi aluselt kohe minema toimetama, sest laev oli ülekoormuse tõttu uppumisohtlik.

Kuigi Silvio Berlusconi valitsus on tugevdanud piirkontrolli riigi rannikul, rajanud sisserändajate jaoks mõeldud keskusi, karmistanud immigrantidele määratavaid karistusi ning toonud suurlinnade tänavatele patrullima sõjaväelasi, on kuritegevus ja immigrantide arv on riigis pidevalt kasvanud.

2007. aasta jooksul võtsid Hispaania, Itaalia, Kreeka ja Malta vastu 51 tuhat aafriklasest põgenikku ning varjupaiga taotlejat. Selle aasta esimese seitsme kuu jooksul saabus Itaaliasse 15 000 ebaseaduslikku sisserändajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles