Venemaa piirivalve aitab relvastatud rühmitusi Ida-Ukrainasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usbekistanist pärit «separatist» Ida-Ukrainas.
Usbekistanist pärit «separatist» Ida-Ukrainas. Foto: SCANPIX

Ukraina ametivõimude sõnul aitab Venemaa Föderatsiooni piirivalve relvastatud grupeeringutel sisenenda Donetski ja Luganski oblastitesse.

«Ukraina piirivalvurid on märganud Venemaa-Ukraina piiril relvastatud grupeeringuid ning Venemaa sõjatehnika ja üksuste liikumist. Vene pool ei täida oma kohustusi riigipiiri kaitsmisel ja aitab kaasa terroristide piiriületustele,» märkis Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu (SNBO) esindaja Vladimir Tšepovoi.

Tšepovoi osutas, et paljud rikkumised leiavad aset Izvariono piiriületuspunkti lähedal Luganski oblastis, kus täna hommikul toimus tulevahetus piirivalvurite ja riiki siseneda püüdnud võitlejate vahel. Ukraina sõdurid intsidendi käigus viga ei saanud.

Varasemalt on NATO ja Ukraina kinnitanud, et Venemaalt on Ukrainasse sisenenud nii relvastatud üksusi kui sõjatehnikat.

Venemaa eitab igasugust sõjalist sekkumist Ida-Ukrainas. Eelmisel nädalal toodi küll Venemaa-Ukraina piirile täiendavaid üksuseid, kuid Moskva sõnul on need seal vaid julgeoleku tagamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles