Rootsi meteorolooge süüdistatakse halbades suveilmades

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi meteoroloogid sattusid niinimetatud ilmaviha alla
Rootsi meteoroloogid sattusid niinimetatud ilmaviha alla Foto: SCANPIX

Põhja-Euroopas, kaasa arvatud Rootsis on suve algus olnud üsna jahe ja vihmane.

Rootsi meteoroloogide sõnul süüdistatakse neid valedes ilmaennustustes ning nende suhtes on välja valatud niinimetatud ilmaviha, edastab Aftonbladet.

«Saan kirju ja meile, milles inimesed süüdistavad mind isiklikult halbades ilmaoludes. Miks nad arvavad, et mina olen selles süüdi. Ma ei saa ilma muuta,» sõnas meteoroloog Per Stenborg.

Ta lisas, et kõik ootavad suvel ilusaid ja sooje ilmu, kuid hetkel näitab ilmakaart hoopis muud. Selle tõttu hakatakse otsima süüdlasi.

«Kõik ootavad, et suveilmad oleksid ilusad. Kui on sademeid ja ilm on jahe, siis pettutakse. Rahvas peaks aru saama, et meteoroloogid ei tee ilma, vaid lihtsalt ennustavad seda. Me ei ole kõikvõimsad,» jätkas meteoroloog Sandra Andrersson.

Meteoroloogide sõnul saab vinguda kõige üle, kuid kõige lihtsam on haliseda ilma üle.

«Mõnikord ei puuduta pöördumine enam ilma, vaid minnakse isiklikuks. Siis tuleb säilitada külma närvi ja jääda rahulikuks. Olen paar korda minu peale karjunud isiku tõttu telefonikõne katkestanud,» lausus meteoroloog Åsa Rasmussen.

Rootsi telekanali TV4 hommikusaates Nyhetsmorgonis ilma esitlev meteoroloog Ulrika Andersson tõdes, et ilma üle vinguvad need, kelle elus ei ole midagi  huvitavat.

Tema arvates helistavad need isikud meteoroloogidele siis, kui keegi teine ei taha nende ilmahalinat enam kuulata.

«Kui asjad panna õigesse järjekorda, siis on maailmas palju tähtsamaid asju kui suviste vihmaste ilmade üle vingumine. Inimeste elu võib olla ideaalne, kuid siis otsitakse mille üle iriseda, näiteks ilma üle,» jätkas meteoroloog.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles