Kaks kolmandikku venelastest soovib Putini jätkamist pärast 2018. aasta presidendivalimisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev ja president Vladimir Putin, kelle toetus on Krimmi annekteerimise järel tõusnud rekordkõrgele.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev ja president Vladimir Putin, kelle toetus on Krimmi annekteerimise järel tõusnud rekordkõrgele. Foto: SCANPIX

Kremli-sõbraliku Avaliku Arvamuse sihtasutuse poolt läbiviidud küsitluse järgi soovivad 66 protsenti Venemaa kodanikest Vladimir Putini jätkamist presidendina pärast 2018. aasta presidendivalimisi.

Juunis läbiviidud arvamusküsitluse järgi arvavad enam kui pooled venelastest, et 61-aastane Putin on praegu teinud presidendina paremat tööd kui varasemal kahel ametiajal (2000-2004 ja 2004-2008).

74 protsenti küsitletutest on rahul Putini tööga presidendina, see number on kasvanud 24 protsendi võrra alates 2013. aasta aprillist. Putini töövõitudena tõid vastajad välja Krimmi Venemaaga liitmist, Ukraina suunalist poliitikat ja taliolümpia edukat korraldamist.

Putini toetus Venemaal on pärast Krimmi annekteerimist olnud rekordkõrge. Sõltumatu Levada uurimiskeskuse küsitluse järgi oli mais Putini toetus 84 protsenti.

Avaliku Arvamuse sihtasutuse juunis läbiviidud küsitlusele vastas 1500 inimest 43 Venemaa Föderatsiooni piirkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles