Clinton Saakašvilile: USA pole Gruusiat unustanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili ja Hillary Clintoni kohtumine New Yorgis 2009. aastal
Mihheil Saakašvili ja Hillary Clintoni kohtumine New Yorgis 2009. aastal Foto: SCANPIX

USA riigisekretär Hillary Clinton lubab täna Tbilisis toimuval kohtumisel Gruusia president Mihheil Saakašvilile, et Gruusial on endiselt USA toetus olemas.

Hillary Clinton lõpetab täna oma Ida-Euroopa ja Kaukaasia visiidi Gruusias. Viie päeva jooksul on Clinton külastanud Ukrainat, Poolat, Aserbaidžaani ja Armeeniat, vahendab BBC.

Ameerika Ühendriikide ametlik visiit Gruusiasse toimus 12 kuud tagasi, kui Gruusia presidendiga kohtus USA asepresident Joe Biden, kellelt Saakašvili palus riiki varustada võimsamate relvadega. Sellest palvest USA siiski keeldus. Gruusia ametnike sõnul pole sellel kohtumisel endine teema enam jutuaineks.

USA riigisekretär, kes külastas ühe päeva jooksul nii Aserbaidžaani kui ka Armeeniat, palus riikidel lõpetada kauakestev konflikt Mägi-Karabahhis ning lubas riikidele, et USA on valmis toetama rahu saavutamist.

Aserbaidžaani ja Armeenia vaheline vaidlus territooriumi üle sai alguse juba 1994. aastal, kui relvarahuga lõpetati kolm aastat kestnud ja 30 000 inimohvrit toonud sõda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles