India opositsiooniparteid protesteerivad kõrgete kütusehindade vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rikšajuhid keeldusid streigi tõttu sõitmast
Rikšajuhid keeldusid streigi tõttu sõitmast Foto: SCANPIX

Mitmes India piirkonnas on tavapärane elu häiritud opositsiooniparteide poolt alustatud kütusehinnatõusu vastaste streikide tõttu.

12-tunnine streik on haaranud pea kõiki osariike, kus opositsiooniparteid võimul on. Transport on häiritud, ettevõtted ja koolid suletud näiteks äripealinnas Mumbais, Kolkatas ja Bangalores. Üle poole miljoni autojuhi peatas keset teed oma veoautod, et näidata oma vastumeelsust kütusehinna tõusule. Mumbais katkestasid oma tegevuse takso- ja rikšajuhid, vahendab BBC.

Pealinnas Delhis, mida juhib valitsuspartei, on säilinud suhteliselt rahumeelne õhkkond, kuigi ka seal on märgata mõningaid protestijaid.

Valitsus teatas eelmisel kuul, et eelarve kärbete tõttu tõuseb muuhulgas ka kütusehind. Bensiini liitrihinda suurendati 3,5 ruupia (ca 90 sendi) võrra, diislihinda plaanitakse tõsta 2 ruupia (ca 50 sendi) võrra. Kümnete miljonite vaeste indialaste poolt küpsetamisel kasutatava petrooleumi hinda on tõstetud alates 2002. aastast 33% võrra.

Peamine opositsioonipartei India Rahvapartei (BJP) ja tema liitlased, samuti India kommunistlikud parteid algatasid seetõttu mitu erinevat streiki kütusehindade tõusu vastu. BJP liider kutsus inimesi üles streikima, et rõhutada valitsuse tundetut käitumist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles