Saudi Araabia kuningas lubas terroristid hävitada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia kuningas Abdullah bin Abdulaziz Al-Saud (paremal) vestemas USA välisministri John Kerryga.
Saudi Araabia kuningas Abdullah bin Abdulaziz Al-Saud (paremal) vestemas USA välisministri John Kerryga. Foto: SCANPIX

Saudi Araabia kuningas Abdullah lubas moslemite püha ramadani sõnumis hävitada terroristid, kes ähvardavad kuningriiki, edastas laupäeval kohalik meedia.

«Me ei kavatse riigis sallida mingisuguseid terrorirühmitusi, kes on võtnud usu maskeeringuks, et edendada iseenda huvisid ja terroriseerida ausaid moslemeid. Me ei kavatse neil lubada rüvetada meie kodumaad ega selle elanikke,» lubas kuningas viidates naaberriigi Iraagi ärevatele sündmustele.
Saudi Araabial on Iraagiga 800 kilomeetrine piir.

Saudi Araabia kuningas Abdullah andis neljapäeval võimudele käsu rakendada vajalikke meetmeid riigi kaitsmiseks Iraagis jõudsalt peale tungivate pühasõdalaste eest.

Käsk tuli pärast seda, kui sunniidi rühmituse Iraagi ja Levandi Islamiriik ( ISIL) võitlejad hõivasid Iraagi-Jordaania piiripunkti. Mõlemad on Saudi Araabia naaberriigid.

Kuningas Abdullah' avalduses kästakse ametivõimudel «rakendada kõiki võimalikke abinõusid, et kaitsta kuningriigi julgeolekut sammude eest, mida võivad astuda terroristid või teised rühmitused».

Meetmete olemust avalduses ei täpsustata, neis lepiti kokku julgeolekukabineti istungil kuninga juhtimisel.

Reedel saabus Saudi Araabiasse USA välisminister John Kerry, kes arutas Iraagi olukorda varem samal päeval Pariisi kutsutud Pärsia lahe liitlasriikide välisministritega.

ISIL ja tema liitlased on hõivanud 9. juunil alanud pealetungiga ulatuslikud alad viies Iraagi provintsis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles