Endine rokistaarist pedofiil sunniti naasma Euroopasse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gary Glitter Bangkoki lennujaamas
Gary Glitter Bangkoki lennujaamas Foto: Reuters / Scanpix

Vietnamis kolm aastat vangistuses viibinud briti endine rokistaar Gary Glitter saabus reede hommikul Thai Airwaysi lennuga Bangkokist Londonisse.

Ta on advokaadi väitel mures oma turvalisuse pärast ja soovis Suurbritanniasse tulekut üldse vältida, teatavad telekanal CNN ja briti ajaleht The Times. Peale vanglast vabanemist Vietnamis saadeti Glitter maalt välja.

Seejärel valis britt oma esimeseks sihtpunktiks peale Vietnami Tai, kus ta Tai politsei väitel võltsis Suurbritanniasse mineku vältimiseks haigust. Immigratsiooniametnikud keeldusid teda maale laskmast. Seejärel sõitis mees Hong Kongi ning avastas, et ta pole ka seal teretulnud. Viimaks veel kord Bangkokki sõitnuna andis sealne immigratsioon talle teist korda Taisse sisenemisest keeldudes nõu osta pilet Thai Airwaysi lennule Londonisse, mida Glitter ka tegi.


Londoni saabudes võttis ta vastu politsei. Endine staar peab registreerima ennast seksuaalkurjategijana, teatama politseile oma uue elukoha, nõustuma oma jälgimisega. Samuti võidakse tal keelata läheneda lastele ning kasutada internetti. Glitter peab teatama oma elukoha muutusest kolm päeva ette ning avalikustama oma plaanid kui ta viibib kodust vähemalt seitse päeva eemal. Reeglite rikkumisel võib teda oodata kuni viieaastane vanglakaristus.


Gary Glitter viibis 1998. aastal USAs neli kuud vanglas peale lapsporno avastamist tema arvutist. Seejärel viibis mees Kuubas, Cambodias ja Vietnamis, kus ta 2006. aastal kolmeks aastaks vangi saadeti, süüdistatuna 9 ja 11- aastase tüdruku kuritarvitamises.

Glitteri advokaadi väitel korraldati Vietnamis näidisprotsess ja mees on süütu. Samas ei osanud ta kommenteerida väiteid, miks Glitter maksis oma ohvrite vanematele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles