Hamas: Iisrael avaks Gazat rünnates enda jaoks põrguväravad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli sõdur Läänekaldal.
Iisraeli sõdur Läänekaldal. Foto: SCANPIX

Igasugune Iisraeli karistusrünnak kolme röövitud juudi teismelise tapmise eest avaks «põrguväravad», hoiatas Gaza sektorit valitsev Palestiina äärmusrühmitus Hamas esmaspäeval.

«Kui okupandid otsustavad olukorda eskaleerida või alustada sõda, avavad nad enda jaoks põrguväravad,» ütles Hamasi pressiesindaja Sami Abu Zuhri AFP-le.

Iisraeli sõdurid leidsid esmaspäeval kolme Läänekalda lõunaosas 12. juunil röövitud teismelise surnukehad, teatas sõjavägi.

Iisraeli raadio teatel leiti laibad Halhuli lähedal, mitte kaugel kohast, kus neid viimati nähti.

Abu Zuhri nimetas teismeliste iisraellaste tapmises Hamasi süüdistamist «rumalaks». Tema hinnangul fabritseerib Iisrael teismeliste röövi, et saada ettekäänet Hamasi hävitamiseks.

«Kolme iisraellase kadumine ja mõrv tugineb vaid Iisraeli narratiivile. Okupandid üritavad kasutada seda väljamõeldist meie rahva, vastupanuliikumise ja Hamasi vastu peetava sõja õigustamiseks.»

Iisraeli asekaitseminister Danny Danon kinnitas teismeliste surnukehade leidmist ja ütles, et nende tapmises on süüdi «Hamasi terroristid». Danon kutsus korraldama suuremahulist operatsiooni äärmusrühmituse «hävitamiseks».

Iisrael on pärast teismeliste röövimist käivitatud julgeolekuoperatsiooni käigus tapnud neli ja kinni pidanud vähemalt 340 palestiinlast.

Vastuseks juudiriigi operatsioonile on sagenenud Gaza sektorist Iisraeli tulistatavate rakettide arv. Esmaspäeva hommikul tulistati enklaavist Iisraeli 14 raketti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles