Leedu peaminister kahetseb kahtlaste abiministrite nimekirja avaldamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Algirdas Butkevičius.
Leedu peaminister Algirdas Butkevičius. Foto: SCANPIX

 Leedu peaminister Algirdas Butkevičius nimetas erijuurdlusteenistuse kahtluse alla langenud abiministrite nimekirja meedias avaldamist suureks veaks.
 

Sotsiaaldemokraatide liider Butkevičius leiab, et selline olukord võib segada abiministrite suhtes algatatud uurimisi. Valitsusjuhi sõnutsi on varem seda laadi küsimusi lahendatud vaikselt ja rahulikult.

«Ma leian, et nüüd tehti tohutu viga, sest ma ei kujuta enam ette, kas edasine uurimine on võimalik, kui seda algatati mõne abiministri suhtes,» ütles Butkevičius usutluses raadiojaamale LRT.

«See oli mõne riigiasutuse jutumärkides teene, kui rääkida abiministritest. Me oleme neid küsimusi varemgi lahendanud pärast kohtumisi õiguskaitseorganitega, kui nägime, et riigiteenistujad rikuvad teatud seadusi. Kuid seda tehti vaikselt, rahulikult, loobuti nende teenetest,» rääkis peaminister.

Telekanal TV3 teatas, et erijuurdlusteenistuse esitatud mustas nimekirjas on üheksa abiministrit viiest ministeeriumist.

Leedu president Dalia Grybauskaitė teatas eile, et ta ei kinnita ametisse ministreid, kes ei vallanda nn musta nimekirja sattunud abiministreid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles