Siim Kallas võtab ajutiselt üle majandusvoliniku portfelli

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas hakkab alates tänasest taas asendama endist majandusvolinikku Olli Rehni, kuna viimane asub ametisse Euroopa Parlamendi saadikuna.

«President Barroso palus mul taas asendada Euroopa Parlamenti suundunud asepresidenti Olli Rehni Euroopa Komisjoni majandus- ja rahandusküsimustes. Järgmise nädala alguses kohtun EL rahandusministritega eurogrupi ning majandus- ja rahandusküsimuste nõukogu kohtumistel,» kommenteeris volinik Siim Kallas.

Tänasest siirduvad Euroopa Parlamenti veel kolm endist Euroopa Komisjoni volinikku: asepresident ning õiguse, põhiõiguste ja kodakondsuse volinik Viviane Reding, asepresident ning tööstus- ja ettevõtlusvolinik Antonio Tajani ning finantsplaneerimise ja eelarve volinik Janusz Lewandowski.

Komisjoni president José Manuel Barroso on otsustanud nende portfellid asendada järgmiselt: asepresident Redingit asendab volinik Hahn (teabevahetuse valdkonna eest vastutab volinik Šefčovič). Asepresident Tajanit asendab volinik Barnier ning Lewandowskit volinik Piebalgs.

Praegused volinikud asendavad endisi kolleege kuni uute asendusvolinike nimetamiseni.

Menetlusnormid voliniku asendamiseks tema töölt lahkumise korral on ette nähtud Euroopa Liidu toimimise lepingu artiklis 246. Nende kohaselt teatab komisjoni president voliniku lahkumisest Euroopa Liidu Nõukogule ja Euroopa Parlamendile ning asjaomased liikmesriigid teevad ettepaneku asendusvoliniku nimetamiseks. Kokkuleppel komisjoni presidendiga nimetab nõukogu asendusvoliniku ametisse ning volinik asub viivitamatult tööle. Kui ametist lahkunud voliniku järelejäänud ametiaeg on väga lühike, võib komisjoni president teha nõukogule ka ettepaneku jätta volinikukoht täitmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles