Kuuba näljastreikija on eluohtlikus seisundis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuba näljastreikija
Kuuba näljastreikija Foto: SCANPIX

Kuuba näljastreikija Guillermo Farinas ütles oma eilses Internetipostituses, et ta on suremas ning selles saab süüdistada vaid Fidel ja Raul Castrot.

Farinas on oma sõnul alla võtnud umbes 16 kg. Talle manustatakse Santa Clara haiglas veenisiseselt toitaineid, et vähendada eluohtlikku trombi, mis mehe kaelale tekkis. Siiski on mitmed infektsioonid takistanud tilgutite abil toitmist, vahendab Reuters.

«Ma olen teadlik oma peatsest surmast ja see on minu jaoks au, kuna ma üritan selle abil päästa 25 poliitvangi elu. Ma tahan surra oma kodumaal, diktaatorite silme all,» ütles Farinas.

48-aastane psühholoog Farinas nõuab 25 vangistatud valitsusevastase vabastamist. Farinase juhtum on üks viimaseid dissidentide proteste Kuubas, millega üritatakse saavutada rahvusvahelist tähelepanu. Veebruaris suri viimane näljastreikija Orlando Zapata Tamayo.

President Raul Castro kutsub Farinast tüüpiliseks kurjategijaks, aga tema sõnul tehakse siiski kõik, mis võimalik, et meest elus hoida. Castro ütles oma viimases kõnes, et kui Farinas sureb, on see tema enda ning kõikide teiste dissidentide süü.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles