Väljaanne: Põhja-Korea andis Jaapanile nimekirja röövitud jaapanlastest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kampaaniaplakatid Tokyos, millel on Põhja-Korea poolt röövitud isikute fotod ja nimed. Plakatitel on kirjas «Röövimine» ja «Ükskõik, mis hinnaga, aga me saame nad tagasi»
Kampaaniaplakatid Tokyos, millel on Põhja-Korea poolt röövitud isikute fotod ja nimed. Plakatitel on kirjas «Röövimine» ja «Ükskõik, mis hinnaga, aga me saame nad tagasi» Foto: SCANPIX

Jaapani väljaanne Nikkei edastas, et Põhja-Korea andis Jaapanile nimekirja, milles on aastakümneid tagasi röövitud jaapanlaste nimed.

Nimekirjas on vähemalt kümme Jaapani kodakondsusega isikut, kelle elukoht on Põhja-Koreas, vahendab Reuters.

Jaapani võimuesindajate sõnul on nimekiri korea keeles ning lisaks nimedele on ka elulooandmed.

Jaapani ja Põhja-Korea esindajate kohtumine leidis aset eile Hiina pealinnas Pekingis.

Uudisteagentuuride andmetel olevat Jaapani peaminister Shinzo Abe valmis leevendama Põhja-Koreale kehtestatud majandussanktsioone.

Jaapani järgmiseks sammuks on uurida ja võrrelda saadud nimekirja andmetega, mis on inimröövi ohvriks langenud jaapanlaste kohta.

Jaapan on varem Põhja-Korealt nõudnud andmeid 12 Jaapani kodakondsusega röövitu ning rohkem kui 800 kadunuks jäänu kohta.

Selle aasta mais lubas Põhja-Korea käivitada jaapanlaste kadumise uurimise. Jaapan omaltpoolt lubas leevendada Põhja-Koreale kehtatatud majandussanktsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles