Küsitlus: Obamat peetakse Teise maailmasõja järgsetest presidentidest kõige halvemaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

USA Quinnipiaci ülikooli küsitlusuuring näitas, et ameeriklased peavad Barack Obamat Teise maailmasõja järgsetest presidentidest kõige halvemaks.

Küsitletutest 33 protsenti oli sellel arvamusel, edastab USA Today.

28 protseni arvates oli George W. Bush Teise maailmasõja järgsetest presidentidest halvim.

«69 aastase perioodi jooksul on olnud 12 presidenti, kellest kõige vähem populaarseteks osutusid praegune president Barack Obama ja tema eelkäija George W. Bush,» sõnas Quinnipiaci ülikooli küsitluse asejuht Tim Malloy.

Obama ja Bush on nüüdsed presidendid. Asjatundjate sõnul kulub aastakümneid enne kui saab selge pildi võimul olnud presidendi edukusest.

Küsitluse kohaselt osutus kõige populaarsemaks Teise maailmasõja järgseks presidendiks Ronald Reagan. Teda pooldas 35 protsenti küsitletutest. Talle järgnesid Bill Clinton (18 protsenti) ja John F. Kennedy (15 protsenti).

Obamat pidas populaarseks vaid kaheksa protsenti.

Quinnipiaci uuring näitas ka seda, et 45 protsendi arvates oleks Mitt Romney olnud sobivam president kui Barack Obama. Romney oli Obama vastaskandidaat 2012. aasta presidendivalimistel.

38 protsenti aga arvas, et Romney oleks olnud vilets president.

Quinnipiaci ülikool viis küsitluse läbi 24. – 30. juunini. Kokku küsitleti 1446 hääleõiguslikku kodanikku kogu USAs. Uuringu veamarginaal oli +/-  2,6 protsenti.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles