Urpilainen: mõned inimesed mind enam ei tereta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jutta Urpilainen
Jutta Urpilainen Foto: SCANPIX

Soome sotsiaaldemokraatide endine juht Jutta Urpilainen rääkis ajakirjale Seura antud intervjuus võimumängudest ja sellest, et mõned inimesed teda enam ei tereta.

Urpilainen jäi 9. mail toimunud erakonna kongressil uue juhi valimistel alla seni ametiühingut Pro juhtinud Antti Rinnele. Seetõttu pidi ta taanduma ka rahandusministri ametikohalt.
Urpilainen rääkis Seurale, kuidas tal on varasemast enam vaba aega ja sellest, et teiste inimeste suhtumine temasse on muutunud.

«Võimu kaotamine loob huvitava ilmingu. See mõjutab näiteks teiste inimeste suhtumise muutumist. Osa inimestest mind enam ei tervita, vaid kiirustavad jutlema nendega, kes nüüd on võimul. See on väga selge, seda on huvitav jälgida,» rääkis ta.

Ilta-Sanomat küsis mais SDP värskelt juhilt Rinnelt, et keda ta naispoliitikutest hindab enim? Esimesena nimetas ta Urpilainenit.

«Meie seas on palju, keda tuleks tänada, kuid eriti tahan ma tänada sind, Jutta. Sa oled teinud sotsiaaldemokraatide heaks palju tööd nii Euroopas kui kodumaal, teinud palju Soome heaks. Oled loonud superkarjääri,» kiitis Rinne erakonnakaaslaste ees Urpilainenit Seinajoel toimunud kongressil. «Oled heas vanuses noor naine, kellel on kogu elu ees ja kes võib saata korda mida iganes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles