Allikas: Juncker tahab Euroopa Komisjoni rohkem naisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker.
Jean-Claude Juncker. Foto: SCANPIX

Allikate teatel muretseb Euroopa Komisjoni järgmiseks juhiks nimetatud Jean Claude Juncker, et tema meeskonda saadavad liikmesriigid liiga vähe naisi.

Praeguse Euroopa Komisjoni Jose Manuel Barroso alluvuses töötavast 28 volinikust on naised vaid üheksa, ent Junckeri meeskonnas võib neid olla veelgi vähem, rääkis uudisteagentuurile AFP üks Junckerile lähedalseisev allikas.

Kõik 28 Euroopa Liidu liikmesriiki nimetavad ise oma voliniku ja komisjoni presidendi otsustada jääb vaid see, mis alal volinik tegutsema hakkab.

Pärast Suurbritannia peaministri David Cameroni tugevat vastuseisu lõpuks siiski komisjoni presidendi kandidaadiks nimetatud Junckeri ametisseseadmise üle hääletavad europarlamendi liikmed 15. juulil. Kui hääletus läbi läheb, esitab ta täieliku tulevaste saadikute positsioonide nimekirja, ent allika sõnul kardab Juncker, et nende seas saab olema ainult mõni üksik naine. See tähendab aga, et parlament võib meeskonna selle ühekülgsuse tõttu kinnitamata jätta.

Allika sõnul kavatseb Juncker anda üksikutele naisvolinikele paremad võimalused olulisemate positsioonide haaramiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles