Vene pianistile esitati Tais süüdistus alaealise poisi vägistamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Pletnjov esmaspäeval oma Pattaya kodu ees politseinike küsimustele vastamas.
Mihhail Pletnjov esmaspäeval oma Pattaya kodu ees politseinike küsimustele vastamas. Foto: SCANPIX

Maailmakuulsale Vene heliloojale ja pianistile Mihhail Pletnjovile on esitatud süüdistus 14-aastase poisi vägistamises ning süüdimõistmisel ootab teda 4-20-aastane vanglakaristus, teatas täna Tai politsei.

Kolonelleitnant Omsin Sukkanka Pattaya politseist ütles AFP-le, et politsei pole veel otsustanud, kas esitada Pletnjovi vastu süüdistus ka alaealise ebaseaduslikus kinnipidamises.

AP teatel lasti Pletnjov 300 000 baadi (115 000 krooni) suuruse kautsjoni vastu vabaks ning ta peab iga 12 päeva järel kohtu ette ilmuma. Samuti on tal keelatud suhelda juhtumiga seotud inimestega.

Vene uudistevõrkude sõnul vahistati Pletnjov seoses kahtlusega, et ta oli seotud lasteprostitutsiooni korraldava grupiga, mille eesmärk oli teenindada välismaiseid kliente.

Alaliselt Tais elav Pletnjov peeti kinni sulgpalliklubi territooriumil. Mehe koduarvutist leidis politsei mitusada lastepornot sisaldavat foto- ja videofaili.

1957. aastal sündinud Pletnjov on pianist, dirigent ja helilooja ning Vene rahvusorkestri asutaja. 21-aastaselt võitis ta kuldmedali Tšaikovski võistlusel, mis tõi talle ka rahvusvahelise kuulsuse. 2005. aastal võitis ta Grammy auhinna parima kammermuusika esituse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles